Injectarea steroizilor

Injectarea steroizilor este un proces simplu, dar care trebuie neaparat facut corect. Injectarea steroizilor se face in muschi (intramuscular), nu se face in vena, nu se face subcutanat.

Niciodata sa nu injectati steroizii in vena, fiindca acest lucru duce la deces!

Este de preferat ca injectiile sa fie facute de persoane calificate, insa daca nu dispuneti de personal calificat, atunci puteti sa va faceti singuri injectiile, doar ca trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

1. Injectia se face doar intramuscular. In muschii fesieri, muschii umarului sau coapsele piciorului. Ideea este sa injectati acolo unde este muschiul mare, ca sa se poata absorbi repede substanta.

2. Injectia se face perpendicular,nu inclinat, nu pe diagonala.

3. Intotdeauna se foloseste o seringa noua si un ac nou.

4. Acul ar trebui sa aiba 3,5 – 4 cm.

5. Intotdeauna se curata zona unde urmeaza a se face injectia cu spirt. Ideal ar fi sa faceti si dus inainte de acest proces.

6. In cazul in care aveti de tras in seringa substanta dintr-o sticluta de 10ml care are cauciuc l gura, ar trebui sa se foloseasca doua ace. Un ac pentru a trage substanta din sticluta in seringa si un alt ac pentru a injecta substanta in muschi.

7. Se tine seringa in mana ca pe o sageata de Darts si se infinge in muschi. In loc sa impingeti, trageti putin din muschi in seringa. Daca continutul seringii se inroseste inseamna ca ati nimerit un vas de sange si trebuie schimbat locul injectiei. Daca continutul nu se inroseste, puteti coninua cu injectarea substantei in muschi.

8. Este indicat sa se schimbe zona de injectare de la o injectie la alta. De obicei injectiile se fac seara, pentru a nu suprasolicita muschiul ce abia a primit substanta.

9. Injectarea substantei se face lent pentru a evita durerile e dupa injectie.

Important! Atunci cand se face injectarea, inainte de a apasa pe seringa pentru a introduce substanta, trebuie mai intai sa trageti putin sa va asigurati ca nu ati nimerit vreo vena. Adica infingeti seringa cu tot cu ac in muschi si trageti putin de manerul seringii. Daca nu intra sange in seringa, inseamna ca totul este ok si puteti apasa pe maner pentru a injecta substanta. Daca atunci cand trageti din muschi in seringa, substanta se inroseste, anulati injectarea si cautati un loc nou pentru injectie.

Multe persoane prefera steroizii orali, fiindca le este frica de injectie. Doar ca folosind steroizi orali esti expus la mai multe riscuri iar evolutiile sunt mai mici. Spun asta fiindca steroizii injectabili sunt mai eficienti si nici nu afecteaza ficatul asa cum o fac pastilele.

Mai jos am atasat si un video informativ in care ni se arata cum se face injectia intramusculara intr-un mod corect:

Lasă un răspuns