Cresterea musculara de tip Bulk

Prin definire, termenul de bulk reprezinta o perioada de crestere a masei corporale si a fortei musculare, dar fara aport de grasimi. Bulking-ul este perioada de crestere rapida a masei musculare, perioada in care se folosesc steroizi specifici, cu retentie de apa si crestere rapida.

Cresterea masei corporale se poate realiza astfel nu doar prin intermediul alimentatiei, organismul fiind ajutat sa creasca prin intermediul unor diete de  substante printre care se numara:

 

1. Danabol:

Danabol se numara printre cei mai cunoscuti steroizi anabolizanti din lume acesta facand parte din categoria steroizilor administrati pe cale orala, aducand castiguri de masa si de forta intr-un interval rapid de timp.

Este unul dintre  cei mai utilizati steroizi la nivel mondial, regasindu-se sub mai multe denumiri printre care: Anabol, Anabolin, Naposim, Metanabol, Metandienon, Metandrostenolon, Nerobol, Parabol-5, Stenolon, Trinergic, Dianabol, Danabol.

Danabol se gaseste si sub forma injectabila dar utilizarea la nivel larg este sub forma orala fiind foarte accesibil incepatorilor, usor de procurat si ieftin in comparatie cu alti steroizi. Ce este cel mai important este eficienta sa in castigarea rapida de tesut muscular si forta fiind un starter bun pentru incepatori.

Cresterile sunt dependente de doza si consumul de calorii zilnice, rezultatele aparand in doar cateva saptamani.

In timpul perioadelor de definire musculara Danabol nu este indicat deoarece acesta provoaca retentia apei in organism, utilizarea acestuia fiind indicata doar in timpul perioadelor de crestere.

Doza din timpul unei zile trebuie impartita in mai multe doze mici pentru mentinerea unei concentratii sanguine stabile si pentru a diminua stresul exercitat asupra ficatului datorat unei doze mari.

Consumul se poate realiza pe stomacul gol dar pentru evitarea neplacerilor gasttrointestinale este benefica consumarea in preajma meselor.

Cele mai intalnite doze sunt de 30-50mg/zi cu un ciclu care sa dureze intre 4-6 saptamani fiind rezultate castiguri mari de masa si de forta cu efecte secundare putine.

Efectele secundare aparute in urma consumului de Danabol pot dauna ficatului acesta fiind hepatotoxic, dar numai in cazul consumului pe termen lung,nefiind recomandata utilizarea altor steroizi.

Pot aparea efecte secundare asupra testosteronuli fiind observata o scadere un forta si masa musculara la finalul administrarii.

Danabolul provoaca o retentia considerabila de apa in organism fapt ce duce la cresterea in greutate, existand riscul maririi tensiunii arteriale si intensificarea palpitatiilor inimii.

In consecinta Danabol este un agent de volum folosit ca un bulk umed pentru castigare rapida de masa.

 

 2. Anapolon 50

Este unul dinstre cei mai eficienti si puternici steroizi administrati pe cale orala dar totodata si unul dintre cei mai periculosi atragand in special incepatorii.

S-au inregistrat cresteri impresionante de 5-7 kg in decurs de doar 14 zile de administrare. Anapolonul nu asigura o crestere calitativa a muschilor ci mai degraba una cantitativa datorata maririi cantitatii de apa din corp ceea ce duce la marirea volumului muschilor .

Este folosit si medical pentru tratarea anemiilor si deficientelor de celule rosii. Datorita cresterii numarului de celule rosii in interiorul muschilor cantitatea de oxigen absorbita este mult mai mare astfel rezistenta la efort este una crescuta.

Dozele mari duc la reducera poftei de mancare in schimb dozele mici duc la sporirea acesteea  ducand la cresterea in greutate, cresterea masei si a fortei fiind considerabile in primele 3 saptamani.

Doza recomandata este de 1-2mg pentru fiecare kg greutate corp, incepandu-se cu doze mici (50mg) crescand treptat pe zi ce trece ajungandu-se chiar la dublarea dozei fiind recomandat ca adiministrarea sa nu depaseasca 4-6 saptamani.

Ca si efecte secundare, Anapolonul este toxic pentru ficat, provocand ingalbenirea ochilor si a unghiilor si nu in ultimul rand al pielii.Este singurul steroid care poate provoca cancer la ficat dar doar in cazul abuzurilor.

Exista riscul aparitiei ginecomastiei, acnee puternica si caderea parului, cat si greturi, voma si dureri ale stomacului.

In urma intreruperii administrarii apa retinuta va fi eliminata, urmand o scadere brusca in greutate, unii sportivi recurgand la folosirea inca unui steroid Winstrol pentru intarirea masei musculare acumulate insa stresul pe ficat este imens la administrarea a doi steroizi si nu este indicata utilizarea de Anapolen cu Winstrol concomitent.

Asadar utilizarea de Anapol si a dietelor de tip Bulk confera un aport imens de masa musculara inr-o perioada scurta de timp, dar cu riscul pierderii unei cantitati de masa musculara la sfarsitul curei, insa recuperarea dupa efort va fi imbunatatita.

Danabolul si Anapolonul sunt steroizi de baza in ciclurile de Bulk si in general se combina cu Testosteron Enantat.

 

Exemple de cicluri de Bulking:

  1. Danabol + Testo Ena + Nandrolone Decanoate
  2. Anapolon + Testosteron Enantat
  3. Danabol + Testosteron Enantat + Boldenone
  4. Anapolon + Sustanon + Boldenone.

 

Mai trebuie mentionat faptul ca steroizii care ne ajuta sa cresterm rapid sunt si printre cei mai nocivi. De exemplu Danabolul si Anapolonul sunt printre cei mai daunatori steroizi pentru santatate, avand o toxicitate ridicata. De asemenea, ciclurile de bulking ne vor „umfla”, dar odata terminat ciclul si rezultate vor incepe sa dispara.

Ciclurile de Bulking trebuie urmate de catre cei care stiu ce fac si de catre cei care stiu cum sa ramana cu rezultate dupa un astfel de ciclu. Pentru a te bucura de rezultatele unui astfel de ciclu, acesta ar trebui incheiat cu un mini ciclu de definire, cu steroizi care intaresc masa musculara.

Lasă un răspuns